Satsa på skruv med ytbehandling

Står du i startgroparna för ett byggprojekt? Oavsett vad du ska bygga eller renovera, är det alltid en fördel att se till att ha arbets- och byggmaterial av god kvalité.

Träskruv behövs i princip alltid – oavsett byggprojekt

En träskruv är en skruv som är anpassad för att skruva trä mot trä. Med sina sågtänder sågar den sig med lätthet igenom träet och de gör även att den sitter fast säkert. En bra regel att ha i minnet är att använda en träskruv som är dubbelt så lång som träet som du ska fästa.

Se till att skaffa träskruv i hög kvalité och i alla de dimensioner som du kan tänkas behöva. Det är skönt att ha allt hemma och slippa rusa i väg till ett byggvaruhus för att komplettera när arbetet kanske flyter på som allra bäst. Välj gärna en träskruv som är utvecklad för den professionella hantverkarens behov – då vet du att du får en träskruv som håller under lång tid framöver.

Investera i en träskruv med ytbehandling för att hindra rost

Höga utdragsvärden samt en hög korrosionsbeständighet är egenskaper som en riktigt bra och tålig träskruv bör ha. Om du väljer en träskruv som har en speciell och unik ytbehandling skyddas skruven mot rost, vilket är en oerhört stor fördel i vårt nordiska klimat som stundtals kan vara rätt tufft. Den är lämplig för användning så väl utomhus som i tryckimpregnerat trä utan att försämras på något sätt. Material som ständigt vistas utomhus påverkas givetvis av ett hårt slitage och att ständigt behöva renovera och bygga nytt på grund av att skruvar så lätt med tiden rostar kan vara påfrestande. Om du i stället väljer att använda dig av träskruvar som har den här speciella ytbehandlingen kan du i stället njuta av dina byggen under lång tid framöver – utan att ständigt behöva renovera efter vädrets stundtals hårda framfart.