Så väljer du rätt stege

Valet av stegar kan variera beroende på vilket projekt du arbetar med. Denna guide syftar till att ge dig all information du behöver för att hitta den perfekta stegen för dina specifika behov. När du sedan ska köpa stege, kolla då in https://www.alulock.com/se som har ett brett utbud av stegar samt även annat.

Enkelstege

Om du behöver nå höga platser för byggprojekt, målningsarbeten eller trädgårdsarbete, kan en enkelstege vara det idealiska verktyget. Den passar bra för dig som vill rengöra tak, trimma höga buskar eller måla om ditt hus.

Den är den mest vanligt förekommande typen av stege, lutad mot en vägg. De flesta enkelstegar tillverkas nu i aluminium, vilket gör dem lätta att hantera samtidigt som de är stabila och hållbara.

Trappstege

Trappstegar har har blivit ett av de mest använda verktygen för servicearbeten och små justeringar i hemmet. Dessa stegar finns i olika modeller, material och höjder för att passa olika behov, från en enkel trappstege med två steg till mer avancerade varianter med nio steg. En av de största fördelarna med trappstegar är deras bärbarhet och smidighet. De är lätta att bära och kan placeras nästan var som helst.

Teleskopstege

Teleskopstegar har revolutionerat arbetslivet och hemmafixandet. En av de främsta fördelarna med teleskopstegar är deras justerbara längd, vilket gör det möjligt att anpassa stegen till din arbetsnivå. De är användbara för många olika projekt, inklusive målning, snickeri, elektrikerarbete och trädgårdsarbete.

Multistege

Multistegar är ett flexibel alternativ för olika projekt. De kan anpassas till olika höjder beroende på dina behov och är lämpliga för en mängd olika ändamål, inklusive underhåll, byggnadsarbete, reparationer och hemmafix.

Utskjutsstege

Utskjutsstegar är oumbärliga för många hantverkare och hemmafixare. De har utvecklats från gamla tider och är nu moderna och mångsidiga verktyg som används inom och utomhus för olika uppgifter som att måla, rensa takrännor eller bygga trädgårdsbodar. De erbjuder flexibilitet och anpassning till olika höjder och är kända för sin stabilitet.