Hur du kan ha ett stiligt hem även med husdjur

Om du nyligen besökt djurportal.se och skaffat dig ett husdjur har du nog märkt hur underbart ett husdjur är, men att det kan vara en utmaning att hålla hemmet rent och snyggt samtidigt. Men oroa dig inte, det är fullt möjligt att ha ett stiligt hem även med husdjur. Här är några tips och idéer för att skapa en inredning som passar både dig och ditt husdjur.

Tips för att hålla ditt hem rent och snyggt med husdjur

För det första är det viktigt att ha en regelbunden städning och dammsugning för att hålla bort hår och smuts. Investera i en bra dammsugare som är effektiv på att ta bort djurhår från mattor och möbler. För det andra, se till att ha gott om förvaringsutrymme för husdjursrelaterade prylar som leksaker, koppel och matskålar. På så sätt kan du undvika att de ligger framme och stör den stiliga inredningen.

Skapa en stilfull inredning som passar både dig och ditt husdjur

När du inreder ditt hem med husdjur i åtanke är det viktigt att tänka på både funktionalitet och stil. Välj möbler och material som är lätta att rengöra och tåliga mot klåfingriga tassar och klor. En läder- eller mikrofiber-soffa kan vara ett bra val då de är enkla att torka av och hålla rena. Tänk också på att välja färger och mönster som kan dölja eventuella fläckar och smuts. En mörkare färg eller ett mönstrat tyg kan vara ett smart val.

Inredningsidéer för ett stiligt hem där husdjur är en del av familjen

Att ha husdjur betyder inte att du måste kompromissa med din inredningsstil. Tvärtom kan du skapa ett stiligt hem där husdjur är en del av familjen. En idé är att skapa en speciell hörna för ditt husdjur med en mysig säng eller en fin korg. På så sätt får de en egen plats samtidigt som det blir en del av inredningen. Du kan också använda husdjursrelaterade prylar som dekorationselement, som en vacker matskål eller en snygg kattleksak.

Stiliga och funktionella möbler som är husdjursvänliga

Det finns många möbler som är både stiliga och funktionella för husdjursägare. En idé är att välja en soffa med avtagbara och tvättbara klädsel, så att du enkelt kan hålla den ren från hår och smuts. En annan idé är att välja möbler med inbyggd förvaring, där du kan förvara husdjursrelaterade prylar när de inte används. Det finns också speciella möbler som är designade för husdjur, som kattklätterställningar eller hundbäddar som smälter in i inredningen.